به گزارش پایگاه خبری تحلیلی سرو نیوز:  یاوند عباسی ظهر امروز در جلسه بررسی عملکرد بازارچه‌های مرزی آذربایجان‌غربی و ارزیابی نحوه اجرای آئین نامه ساماندهی مبادله کالا در بازارچه‌های مرزی، اظهار داشت: برای تسریع در روند امورات و رفع مشکلات موجود بایستی مسوولان مربوطه به طور جهادی عمل کنند.

مشاور معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه‌ای منطقه‌ای وزارت کشور با اشاره به مشکلات سامانه جامع تجارت وزارت صمت، تصریح کرد: پیچیدگی و نارسایی سیستم، عدم تسلط مرزنشینان به سامانه و چندین مورد دیگر مشکلاتی است که این سامانه دارد بنابراین انتظار می‌رود با تداوم فعالیت مشکلات برطرف شود.

عباسی در خصوص نگرانی مرزنشینان از بابت پرداخت مالیات بیان کرد: این موضوع سبب شده تا بسیاری از مرزنشینان از ثبت سیستمی پرهیزکنندکه نیاز است فرهنگ‌سازی لازم در این زمینه انجام شود.

مشاور معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه‌ای منطقه‌ای وزارت کشور با اشاره به بازارچه‌های مرزی تمرچین و کیله، اذعان کرد: متاسفانه همانند دیگر پروژه‌های عمرانی در این بازارچه‌ها نیز با مشکل اعتبارات روبرو هستیم و از آن جایی که فصل بارندگی را در پیش رو داریم انتظار می‌رود محوطه‌سازی در اسرع وقت انجام و فنس کشی دوباره ایجادشود.

وی یادآور شد: متاسفانه در ارتباط با بازارچه کیله نیز اعتباری در اختیار گمرک وجود ندارد و راهداری تامین اعتبار را منوط به شروطی می‌داند.

عباسی با بیان این که گمرکات و بازارچه‌های مرزی پیشانی نظام در مقابل افراد و دولت‌های خارجی است، تاکید کرد: متاسفانه این دو موضوع مهم در سطح کشور با مشکلات عدیده ای روبرو هستند که انتظار می‌رود دستگاه‌ها و مسوولان مربوطه وظایف خود را در ساماندهی و مرتفع سازی مشکلات انجام دهند.

این مقام مسوول نیز در این جلسه ضمن تاکید بر این که نباید هیچ مشکلی در سطح استان در مورد ترخیص کالا وجود نداشته باشد، خاطرنشان کرد: اگر وزارت صمت و بانک مرکزی وظایف خود را به درستی انجام دهند هیچ مشکلی به وجود نمی‌آید.

نادر صادقی همچنین دستور داد فرمانداری‌های پیرانشهر و سردشت کار با سامانه جامع تجارت را آغاز کرده و مشکلات را شناسایی و بررسی کنند تا به امورات سیستمی مربوط به مرزنشینان سرعت داده شود.