به گزارش پایگاه خبری تحلیلی سرو نیوز:احیای واحدهای راکد و نیمه فعال بخش دیگری از تلاش های دولت در حوزه صنعت بوده که در نهایت منجر به رونق تولید و تحول مهم در این حوزه شد و تحریم ها نیز نتوانست در برابر عزم و اراده ملی قد علم کند و ثمره این استقامت و پایداری بهره گیری مناسب از ظرفیت مناطق آزاد و دارای نفت و گاز در راستای رشد شاخص های توسع و اشتغالزایی شد.

دولت در ادامه موفق شد از اقتصاد تک محصولی خارج شده و اقدامات لازم را برای رونق صادرات غیرنفتی به عنوان امری مهم برای برون ‌رفت از بن‌بست‌های اقتصادی کشور صورت دهد و نتیجه این دور اندیشی افزایش حجم صادرات به لحاظ وزنی و ارزی شد.

خبرنگاران مراکز استانی ایرنا در راستای تهیه سلسله گزارش هایی از مهمترین دستاوردهای دولت برای تحقق جهش تولید در هفته گذشته به تشریح موضوعات مورد اشاره پرداختند که در ادامه به خلاصه این مطالب اشاره می شود و خوانندگان می توانند برای مطالعه کامل گزارش ها به سایت مراکز استانی مراجعه کنند.

همچنین در هفته گذشته تجهیز فرودگاه شهدای ساری، تغییر و تحول اساسی در توسعه فعالیت شیلات هرمزگان، ایجاد سرپناه برای زلزله زدگان قطور در شهرستان خوی، در مدار قرار گرفتن سسیکل ترکیبی خرم آباد، تحول در زیست بوم روستاییان مازندران، رشد حجم صادرات غیرنفتی در خراسان جنوبی و بازگشت واحدهای صنعتی راکد به چرخه تولید، محور گزارش های خبرنگاران ایرنا بود که در ادامه می خوانید:

 

آذربایجان شرقی

خیز ارس برای توسعه با افتتاح ۵۷ هزار میلیارد ریال طرح تولیدی و عمرانی عنوان گزارش مرکز تبریز است که تلاش برای توسعه سرمایه گذاری در منطقه آزاد ارس از جمله رویکرد های اصلی دولت تدبیر و امید در طول هشت سال اخیر دانسته و در مقدمه آورده است: در سه ماهه نخست امسال در قالب بهره برداری و کلنگ زنی طرح هایی به ارزش بیش از ۵۷ هزار میلیارد ریال نمود عینی یافت.

منطقه آزادارس در هشت سال گذشته، به رغم تحریم های ظالمانه و غیرقانونی آمریکا و متحدانش، گام های بزرگی در مسیر توسعه و عمران برداشته که افزایش بیش از ۱۰۰ درصدی صادرات و تولید در آن از جمله شاخص های عینی سیر صعودی این منطقه مرزی محسوب می شود.

در همین راستا تنها در سه ماهه نخست امسال ۵۳ طرح تولیدی، صنعتی و عمرانی با سرمایه گذاری بیش از ۲۶ هزار میلیارد ریالی به صورت ویدیو کنفرانس و با دستور رییس جمهوری در منطقه آزاد ارس افتتاح شده که نشان از اهتمام دولتمردان برای بهره گیری از ظرفیت مناطق آزاد در راستای اعتلای کشور دارد.

علاوه بر این سال گذشته نیز افزون بر ۲۳  طرح سرمایه گذاری در منطقه آزاد ارس با میزان سرمایه گذاری ریالی ۱۱ هزار و ۹۴۴ میلیارد ریال و  سرمایه گذاری ارزی ۷۰.۵ میلیون یورویی و ۴.۸ میلیون دلاری با اشتغالزایی برای یک هزار و ۳۵۲ نفر افتتاح شده و به بهره برداری رسیده است.

سازمان منطقه آزاد ارس در طول سال های فعالیت دولت تدبیر و امید دستاوردهای دیگر از قبیل عضویت در جامعه جهانی گردشگری و جامعه ایمن، شهر ایمن، کسب رتبه برتر مرکز رشد ارس در بین مناطق آزاد، کمک به احداث مسجد جلفا، کمک ۱۰۰ میلیارد ریالی ارس به حوزه آموزش و پرورش منطقه در زمینه احداث، تجهیز و تعمیر مدارس و هزینه کرد ۶۰۰ میلیارد تومانی در پروژه های زیربنایی، عمرانی، مسیرها، ریل و جاده ای نیز داشته است.

منطقه آزاد ارس به مرکزیت جلفا در شمال غرب کشورمان در مجاورت جمهوری آذربایجان و ارمنستان قرار گرفته و با بیش از ۷۰ هزار هکتار وسعت در قالب چهار ناحیه منفصل، ۱۳۷ کیلومتر با تبریز فاصله دارد.

 

سرمایه‌گذاری درمناطق آزاد و نفتی، راهبرد دولت برای اشتغالزایی

 

آذربایجان غربی

بازسازی ۲۵۵۰ واحد زلزله‌زده؛ تلاشی برای بازگشت آرامش به قطور عنوان گزارشی است از مرکز ارومیه که از همت و تلاش شبانه روزی مسوولان در راستای ایجاد سرپناه برای ۲ هزار و ۵۵۰ خانواری که در زلزله اسفند ماه سال ۱۳۹۸ قطور در شهرستان خوی در شمال استان مسکن خود را از دست داده بودند، نوشته است.

در بخشی از مقدمه این گزارش می خوانیم: حدود ۱۶ ماه از زلزله چهارم اسفند ۱۳۹۸ قطور می‌گذرد و تلاش مسوولان آذربایجان‌غربی برای بهبود اوضاع این منطقه زلزله‌زده بیشتر نمایان می‌شود زیرا همت و عزم مسوولان برای تامین مسکن مردم زلزله‌ به صورت شبانه روزی همچنان ادامه دارد.

از همان روزهای نخست که با تاکید استاندار آذربایجان غربی و مسوولان استانی و کشوری، روند خدمات رسانی به مردم منطقه زلزله زده قطور خوی آغاز شد، تاکنون هیچ یک از مردمان زلزله‌زده بدون سرپناه نبوده اند.

حال که ۱۶ ماه از آغاز آن تلاش بی وقفه می‌گذرد، بسیاری از وعده های مسوولان به بار نشسته و هرچند کار تکمیل نشده ولی بار زیادی از مشکلات از روی دوش زلزله زدگان قطور برداشته شده است.

همه این کارها، با وجود ۱۶ ماه جدال مسوولان و دست اندرکاران در منطقه زلزله زده قطور با شیوع کرونا نیز بوده که می‌توانسته مانعی در برابر اقدامات باشد ولی اجازه این کار داده نشده است

رییس سازمان مدیریت بحران کشور در حاشیه سفر به هفته گذشته به منطقه قطور،  گفت: از مجموع چهار هزار و ۵۰۰ واحد نیازمند بازسازی در قطور،   ۲ هزار و ۵۵۰ واحد به اتمام رسیده و مابقی نیز در مراحل نهایی خود قرار دارد.

اسماعیل نجار ادامه داد: مراحل کاری و تعمیر هزار و ۶۰۰ واحد مسکونی خسارت دیده به اتمام رسیده است.

وی بیان کرد: روند بازسازی مناطق زلزله قطور خوی مطلوب است و بیمه منازل روستایی در نوار مرزی توسط استانداری آذربایجان‌غربی اقدامی ارزشمند بود.