وی افزود: ۴۰ درصد ظرفیت تولیدی کشور خالی است و ما در دستگاه قضا، ۲۰۰۰ واحد تولیدی را فعال کردیم ولی هنوز صدها واحد تولیدی فعالیتی ندارد؛ با فعالسازی این ظرفیتها میتوانیم مسئله اشتغال را حل کنیم.
این نامزد ریاست جمهوری در ادامه در پاسخ به سوالی درباره مقاومسازی اقتصاد خاطر نشان کرد: تکانهها نباید اقتصاد کشور را دچار مشکل کند؛ در کشور ما یکروز تحریم، کرونا، سیل، زلزله، حوادث طبیعی و دشمنیها وجود دارد و اقتصاد کشور باید در این مواجهه مقاوم داشته باشد. همه این سخن را میگویند ولی در اینزمینه باید اقدام و عمل صورت بگیرد. اینکه مسئولان فقط بعضی دلایل را درباره مشکلات بیان میکنند، قابل قبول نیست و بلکه باید وارد عرصه شویم تا چنین وضعیتی نداشته باشیم.
رئیسی همچنین برنامههای خود برای مقابله با فرار مالیاتی و اصلاح سامانهها، اظهار داشت: امروز ارقامی از جمله ۷۰ و ۱۵۰ هزار میلیارد تومان برای فرار مالیاتی بیان میشود و استقرار سامانه مالیاتی هوشمند میتواند به دولت در اینزمینه اشراف بدهد تا از این جلوگیری کند. من در قوه قضائیه ۲۵ سامانه را فعال کردم و بسیاری از گردش امور قابل دستیابی شده و هدف نیز شکل گرفتن دستگاه قضایی هوشمند بود. دولت الکترونیک به چه میزان تشکیل و سامانهها بههم وصل شدهاند؟ مقاومت برخی دستگاهها و عدم جدیّت دولت برای این کار، موجب شده که دولت الکترونیک شکل نگیرد.
وی ادامه داد: کشور ما الان گرفتار جناحبازی، رفیقبازی رودربایستی است، کشورداری با رودربایستی نمیسازد و باید برای کشورداری، مسئله نان و آب مردم، رونق اقتصادی و جهش تولید بدون رودربایستی و با اجرای عدالت جلو رفت. امیرالمومنین(ع) درباره عدالت که محور اصلی دولت ما نیز همین مسئلهی عدالت است، میفرمایند “عدالت توصیف وسیع است ولی در اجرا سخت است”. اجرای عدالت یعنی اجرای قانون است و این موضوع احتیاج به اراده جدی دارد. در عرصههای مختلف دیدیم که اگر اراده وجود داشته باشد، کار پیش رفته است؛ کشور نیازمند مدیریت جدی و پرقدرت است.