به گزارش پایگاه‌خبری تحلیلی سرو نیوز : مدتی پیش بر اساس اعلام دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با ایجاد ۱۳منطقه ویژه از جمله سرو در استان آذربایجان غربی موافقت شد. ایجاد این منطقه در استان مرزی آذربایجان غربی در نبود مناطق آزاد تجاری- صنعتی موجی از امیدواری برای تجار و فعالان صنعتی و اقتصادی به وجود آورد، اما نبود زیرساخت‌ها، تکمیل نشدن بزرگراه ۵۵کیلومتری ارومیه به سرو و ضعف اداری در گمرک سرو موجب شده تا گمانه‌زنی‌ها درباره تکرار سرنوشت تلخ مناطق آزاد تجاری- صنعتی آذربایجان غربی برای منطقه ویژه سرو مطرح شود

موانع توسعه‌ای سرو برداشته شود
نماینده پیشین ارومیه در مجلس شورای اسلامی و از حامیان ایجاد منطقه ویژه اقتصای سرو به همشهری  می‌گوید: برای تصویب این منطقه زحمت زیادی کشیده و بیش از ۴ سال برای آن زمان گذاشته شده است.
نادر قاضی‌پور اهمیت منطقه ویژه اقتصادی را با توجه به کارکردها و قابلیت‌های آن بسیار زیاد می‌داند و می‌افزاید: مردم از مسئولان استانی تقاضا دارند با توجه به نزدیکی این منطقه به ارومیه و امکان تبادل کالایی مناسب از ظرفیت این منطقه استفاده بیشتری کنند.
به گفته وی، مناطق ویژه اقتصادی در دنیا قابلیت زیادی برای رشد و خروج از محرومیت دارند و به همین دلیل هم باید موانع توسعه‌ای سرو برداشته شود و هماهنگی بیشتری در مدیریت این منطقه به وجود آید.
قاضی‌پور ادامه می‌دهد: ایجاد منطقه ویژه اقتصادی سرو و تصویب آن گامی بزرگ برای توسعه اقتصادی استان است که به عنوان یک جزیره خشک عمل می‌کند ولی باید ملحقات این منطقه مانند باراندازگمرک سرو هم مورد توجه جدی قرار گیرد.

مدیریت یکپارچه در پایانه مرزی سرو
استاندار آذربایجان غربی هم با اشاره به جایگاه پایانه مرزی سرو در توسعه فرآیندهای اقتصادی از جمله مبادلات مسافری و کالا بین ایران و ترکیه تصریح  می‌کند: مدیریت یکپارچه مرز به عهده اداره کل حمل و نقل و پایانه‌ها بوده و این دستگاه اجرایی موظف است با قاطعیت به اجرای دستورالعمل‌ها اقدام کند.
محمدمهدی شهریاری ناهماهنگی‌های موجود در مدیریت یکپارچه منطقه ویژه اقتصادی سرو را غیرقابل قبول می‌داند و می‌گوید: با توجه به هماهنگی‌های صورت گرفته در کمترین زمان ممکن به رفع ناهماهنگی‌ها و تسریع در روند امور گمرکی اقدام می‌شود. وی با اشاره به نارضایتی شهروندان، تجار و ترددکنندگان از مرز سرو عنوان می‌کند: نشست ویژه‌ای  با متولیان برگزار و قرار شد اقدامات ترخیص کالا با سرعت بیشتری صورت گیرد.

تلاش برای جذب سرمایه‌گذار خارجی
فرماندار ارومیه نیز با بیان اینکه توسعه تجارت بین‌الملل و افزایش ترانزیت کالا و واردات و صادرات در منطقه مورد تاکید مسئولان ارشد استان است، بیان می‌کند: تعرفه‌های خاص گمرکی و معافیت‌های مالیاتی و سایر امتیازاتی که مخصوص مناطق ویژه از جمله سرو است، می‌تواند زمینه جذب سرمایه‌گذاری خارجی را در منطقه تسهیل کند.
رسول مقابلی با اشاره به ضرورت اتمام بزرگراه ۵۰ کیلومتری سرو به ارومیه عنوان می‌کند: ۲۴ کیلومتر از مسیر تا دانشگاه در حال ساخت است و روند تکمیل پروژه بزرگراه ارومیه تا سرو در دستور کار قرار دارد.
وی در عین حال با اشاره به بازدیدهای صورت گرفته از گمرک سرو عنوان می‌کند: تسریع در حل مشکلات تجار و  ترخیص و صادرات و واردات کالا با هماهنگی ویژه پیش می‌رود.
مقابلی ادامه می‌دهد:  توسعه تجارت بین‌الملل، افزایش ترانزیت کالا و واردات و صادرات در سرو، و اعمال  تعرفه‌های خاص گمرکی و معافیت‌های مالیاتی و سایر امتیازهای مخصوص مناطق ویژه می‌تواند زمینه جذب سرمایه‌گذاری خارجی را در منطقه تسهیل کند و دولت آینده هم باید توجه خاصی به این منطقه داشته باشد.

کد خبر ۶۰۵۸۷۲