به گزارش پایگاه خبری تحلیلی سرو نیوز: مدت زمانی زیادی تا انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا باقی نمانده است، بدون شک شهروندان تأثیر بسزایی در اداره و آبادانی شهر دارند و انتخاب اعضای شورا یکی از مهمترین راههای تأثیر شهروندان بر آبادانی شهر میباشد. فلسفه وجودی شورا و مشورت، برگرفته از معارف دینی ماست. اسلام به عنوان دینی بر مشورت و استفاده از نظرات کارشناسانه تاکید دارد.
شوراها بر اساس قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب ۱۳۷۵، وظایف متعددی را عهدهدار شدهاند که مهمترین آنها را میتوان انتخاب شهردار، نظارت بر امور اجرایی شهرداری و تصویب عوارض و بهای خدمات شهرداری دانست. نقش شوراهای اسلامی در اداره جامعه بر هیچکس پوشیده نیست و ورود افراد با دانش و متخصص و کارآمد و پاسخگو در شوراهای اسلامی شهر و روستا برای خدمترسانی به مردم از اهمیت فراوانی برخوردار است
آیا هرکسی شایسته این مسند هست؟ آیا انتخاب افرادی بر اساس افکار پوسیده سیاسی، تعصبات طایفهای و بدون داشتن کمترین پتانسیل، ظلم به خود، شهر و آینده نیست؟ آیا انتخاب کردن کسانی که قدرت و اختیاری از خود ندارند ظلم به اینده شهر نیست؟ کسانی را انتخاب کنیم که حداقل شایسته رأیمان باشند. به کسانی رأی بدهیم که علاوه بر تخصص، تجربه، تعهد، پاک دستی و فساد ستیزی، قدرت بیان و مطالبه گری را داشته باشند. شهردار منتخب را در یک فضای شفاف، خودشان انتخاب کنند نه با شیخوخیت و طایفهگرایی و بر اساس منافع حزبی و سیاسی در فضایی خارج از شورای شهر برای آنها انتخاب کنند.
شورای منتخب ما باید آیندهساز باشد نه طایفه گرا، متخصص باشد نه فاقد تخصص، مدیر و مدبر باشد نه ناآشنا به اصول مدیریتی، دلش برای شهر بتپد نه برای منافع خود و طایفه و طیف سیاسی، شورای را برای خدمت بخواهد نه برای شهرت و خیانت و مالاندوزی، شورای شهری که از موقعیت خود سو استفاده نکند و منافع شهر را بر هر چیزی مقدم بدارد.
هر انتخابی میتواند در سرنوشت شهرمان مؤثر باشد. از انتخاب شهرداران غیرمتخصص، نالایق، غیر مرتبط و ناآگاه از سوی شوراها دلگیریم و از برخی انتخابهای خود سخت پشیمانیم. اکنون فرصت طلایی دست ما است. با قلمی مقدس، نامی سبک را بر تعرفه رأی ننویسیم. امیدواریم به برکت جوانان آگاه و جمعیت تحصیلکرده، شاهد تغییر رویکرد انتخاب مردم از طایفه و سیاسی بازی به شایستهسالاری و تخصص گرایی باشیم.