به گزارش خبرگزاری سرو نیوز: کار تولیدی در آذربایجانغربی و به ویژه در شهر ارومیه چندان رضایتبخش نیست و همه تولیدکنندگان و سرمایهگذاران به نوعی از شرایط موجود ناراضی هستند.
شعار سال ۱۴۰۰ نیز همانند سالیان گذشته بر روی مسئله« تولید» اشاره دارد و رهبر معظم انقلاب اسلامی در روز نخست سال ۱۴۰۰ بر پشتیبانی و حمایت و نیز رفع موانع تولید تاکید کردهاند.
این در حالی است که مشکلات تولیدکنندگان در سال گذشته که به نام«جهش تولید» نامگذاری شده بود محقق نشد و واحدهای تولیدی خواهان تسهیل در روند کسب و کار خود هستند.
عدم ثبات قیمتها و تورم از موانع تولید در شهر ارومیه است
«علی رضایی» از تولیدکنندگان ارومیهای یکی از اصلیترین موانع تولید را عدم ثبات قیمتها و تورم عنوان کرد و گفت: در حال حاضر تولیدکننده در خرید مواد اولیه متحمل هزینههای فراوانی شده و بنابراین واحد تولیدی نمیتواند برنامه ریزی کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت در این رابطه داشته باشد
وی ادامه داد: قوانین گمرکی و تحریمهای بانکی نیز از سایر مشکلات تولیدکنندگان است چون نمیتواند صادراتی انجام دهند و بیتردید صادرات نیز نمیتواند با بازار داخلی شکوفا شود یعنی برای رشد جامعه و رونق تولید، باید به بازارهای خارجی ورود یابد.
این تولیدکننده اظهار داشت: بازارهای خارجی دو مزیت دارد یکی اینکه به مملکت ارز وارد شده و اینکه تولیدکننده، جنسهای مشابه خارجی را در آنجا مشاهده و وارد رقابت سالم میشود و پس از آن تلاش میکند تا روز به روز کیفیت محصولات خود را افزایش و جنس مرغوب تولید کند.
تسهیلات بانکی به نفع تولید نیست
« کمال غلامزاده» از دیگر تولیدکنندگان ارومیهای نیز گفت: متاسفانه شرایط بانکی که هم اکنون در جامعه حاکم است چندان مطلوب نبوده و به نفع تولید نیست و زمانی که به تولیدکننده، تسهیلات پنج ساله با سود ۱۸ درصد پرداخت میشود بازپرداخت آن تقسیط شده و با ۳۵ تا ۴۰ درصد بازگرداننده میشود و همین موضوع، خارج از توان تولیدکننده است.
وی افزود: بنابراین سبب میشود که ۷۰ درصد واحدهای تولیدی بیش از پنج سال دوام نیاورند و به سمت رکود و تعطیلی حرکت کنند و در نتیجه یک تولیدکننده دست به تعدیل نیرو زده و ماشینآلات خود را به فروش میرساند تا بتواند تسهیلات بانکی را تسویه و واحد تولیدی خود را تعطیل کند.
قوانین گمرکی باید تسهیل شود
« رامین عباسی» نیز که از قوانین گمرکی ناراضی است میگوید: قوانین گمرکی باید تسهیل شود برای مثال تعدادی محصولات دارای تاریخمصرف وجود داشته که زمان تولید تا مصرف آن بسیار کم است و اگر به موقع به دست طرف خارجی نرسد مشکلاتی به وجود آمده و صادراتی رخ نمیدهد بنابراین تعطیلی در گمرک، مشکلاتی در صادرات به وجود می آورد.