به گزارش پایگاه خبری تحلیلی سرو نیوز: منطقه صومای برادوست و در راس آن شهر مرزی سرو با پتانسیل جعرافیایی بی نظیر خود در اصل خیلی بالاتر از سایر مناطق مرزی همچون بازرگان و پیرانشهر میباشد ولی متاسفانه رونق اقتصادی شهر مرزی سرو قابل قیاس با شهرهای ذکر شده نیست
متاسفانه بازارچه های مرزی در شهر مرزی سرو که با هدف ایجاد اشتغال پایدار و تجارت ایجاد شده بود تبدیل به ویترین وعده های شکست خورده و توخالی مسولین شده است .
همان طور که قابل درک است استان های مرزی در روند توسعه و پیشرفت کشورمان نقش غیرقابل انکاری دارند و لذا برای تحقق توسعه پایدار که متضمن تقویت بازارچه های مرزی می باشد ضرورت دارد تا مناطق دور افتاده و محروم در سطح ملی در اولویت ویژه قرار گیرند.
اقتصاد نوار مرزی شاخص اصلی در برقراری ارتباط بین کشورهای همسایه و نیز امرار معاش مردم مرزنشین است و از این طریق مردم ساکن در نواحی مرزی کشورهای همسایه می توانند در کنار هم و با هم از فرصت ها و منابع مشترک استفاده کنند و این امر می تواند منجر به دوستی و تفاهم طرفین، امنیت و رونق اقتصادی و توسعه، ایجاد فرصت های شغلی و شکل گیری یک نوع مزیت نسبی در مناطق مرزی شود.
وجود این گونه مسایل درمناطق مرزی باعث شده تا کشورها در قالب بازارچه های مرزی که از شناخته شده ترین روش های توسعه اقتصادی نواحی مرزی به شمار می رود، قدم در راه مبارزه با مسایل متنوع ناشی از عقب افتادگی در نواحی مذکور بگذارند.
اشتغال و تامین معیشت ساکنان مناطق مرزی، کنترل قاچاق کالا، افزایش امنیت مرزها و شکوفایی اقتصاد محلی، افزایش رونق مناطق شهری و روستایی محدوده های مرزی از مهمترین اهداف راه اندازی بازارچه های مرزی می باشد
بی دریغ یکی از مزایای مرز نشینی استفاده از مزایای آن می باشد زیرا نقاط مرزی همچون سرو که پتانسیل بلقوه ای در ایجاد اشتعال و سرمایه گذاری دارد می تواند در رونق اقتصادی منطقه تاثیر به سزایی داشته باشد اما این در حالی است که تا به امروز در این خصوص هیچ گونه اقدامی نشده است.
در سالهای گذشته دولت با طرح های مختلف همچون صدور کارت بازرگانی و همچنین ایجاد صندوق حمایت از مرزنشینان سعی در ایجاد اشتعال در بین مرزنشینان داشت که متاسفانه به دلیل ناکار آمدی و ضعف در مدیریت تمامی این طرح ها قبل از رسیدن به مرحله اجرا با شکست مواجه شدند و تنها چیزی که عاید مردم شد هزینه هایی بود که بابت ثبت نام و صدورکارت پرداخت کرده بودند.
با توجه به تاکیدات و منویات رهبر معظم انقلاب در مورد تلاش همگانی و فراگیر با عزم ملی و مدیریت جهادی جهت نیل به اقتصاد پویا و کارآمد و افزایش سطح رفاه مردم و از سویی سیاستهای کلان دولت محترم مبتنی بر اسناد بالادستی نظام ، به یقین توسعه بازارچه های مرزی و گسترش تبادلات دو سویه و صادارات و واردات به طور متوازن و به همراه نظارت موثر، یک اهرم مهم و روشی مناسب برای بهبود تجارت و توسعه تجارت غیرنفتی و کمک به رشد اقتصاد محلی و منطقه ای و اهرمی مهم در حفظ و ارتقاء شاخصهای امنیتی و اجتماعی است.
با وجود بازارچه های مرزی و در نتیجه مبادلات مرزی و صدور محصولات تولیدی از طریق این بازارچه ها، نه تنها مشکلات معیشتی مرزنشینان حل می شود بلکه سرمایه ای نیز برای ورود به عرصه های بزرگ اقتصادی به دست می آیدو در همین راستا گام مهمی در توسعه اشتغال و امنیت برداشته خواهد شد.
ایجاد اشتغال و درآمد برای مردم مستقر در نواحی مرزی، صادرات کالاها و محصولات تولید شده در مناطق مرزی و مناطق همجوار به کشورهای همسایه، ایجاد امنیت اجتماعی در مناطق مرزی و واردات کالای مورد نیاز مردم این مناطق از عمده ترین دلایل تصویب بازارچههای مرزی است.اما نکته مهم در کارکرد بازارچه ها ، آنکه متاسفانه این بازارچه ها عملا به نقاط استراتژیک وارداتی تبدیل شده و در واقع توازن مناسبی در حوزه صادرات و واردات وجود ندارد و این بازارچه ها عملا زمینه افزایش واردات به کشور را تسهیل و تایید می کند.
اما ماهی رو هر وقت از آب بگیری تازه است و مسولین استان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی میتوانند با تدبیر ویژه و اصلاح برخی قوانین ناکارآمد گمرکی که هیچ گونه سنخیتی با شرایط کنونی جامعه ندارد زمینه رشد و اشتغال پایدار در نوار مرزی فراهم سازند