به گزارش پایگاه خبری تحلیلی سرو نیوز  : برجام باز می گردد و با هدف ترغیب ایران به مذاکره بخشی از تحریم ها را بر می دارد. اما برخی دیگر اعتقاد دارند، برجام اولویت سیاست خارجی بایدن نیست و اگر هم این اتفاق رخ دهد به صورت قطره چکانی خواهد بود. این نگاه در ایران نیز وجود دارد و به همین دلیل اکو ایران در مناظره ای تلاش کرده منطق دو دیدگاه را به تصویر کشد. در ایران دیدگاه اول را صادق زیبا کلام نمایندگی می کند و نماینده دیدگاه دوم ابراهیم متقی است.

مقایسه دیدگاه دو طرف نشان می دهد: صادق زیباکلام امیدوار به احیای برجام و رفع تحریم ها است اما تصور می کند این اتفاق تا نیمه نخست سال آینده رخ نخواهد داد. از نظر او، پس از یک دوره کوتاه مدت، برجام ۱۴۰۰ نیز نمی تواند راه حل نهایی برای ایران باشد.

متقی نیز گرچه تاکید دارد ایران و امریکا مذاکره را آغاز می کنند و حتی آغاز مذاکره زودتر از آنچه که زیبا کلام پیش بینی می کند رخ می دهد اما می گوید: وضعیت کنونی به دوران امضای برجام باز نمی گردد و تحریم ها به صورت قطره چکانی برداشته می شود.

در حوزه تعامل با جهان و سیاست خارجی که به نفع اقتصاد است زیبا کلام اعتقاد دارد باید سیاست تعامل جایگزین شود اما متقی تاکید دارد در جهان که موازنه یک اصل است، مطالبه محوری باید امنیت باشد. زیباکلام تندروها در ایران را مانع بازگشت به برجام می­داند، اما متقی معتقد است تندروها در این تصمیم نمی توانند نقش کلیدی داشته باشند، چرا که حوزه سیاست خارجی در ایران عملگرا است.